Nepečená višňová torta
Ani vám sa niekedy nechce piecť a zapínať rúru? Vyskúšajte tento rýchly recept na chutnú nepečenú tortu.
Potrebujeme:
2 balenia BeBe keksov (biele alebo čokoládové),
1/4 hrnčeka roztopeného masla,
250 g Mascarpone (alebo jemného tvarohu),
400 ml smotany na šľahanie,
1/2 hrnčeka práškového cukru,
čerstvé alebo zavárané višne,
3 hrnčeky mlieka,
2 balíčky vanilkového pudingu.
Postup:
Sušienky podrvíme, spolu s roztopeným maslom rozmiešame a natlačíme na spodok formy. Vložíme ju na chvíľu do chladničky. Vyšľaháme si Mascaspone alebo tvaroh s cukrom. V druhej nádobe si vyšľaháme aj polovicu smotany. Tieto dve zmesi spojíme, premiešame a rovnomerne natrieme na podklad. Višne odkôstkujeme a poukladáme na krém. Uvaríme puding s mliekom, necháme ho trochu vychladnúť a potom nalejeme na višne. Vyšľaháme aj druhú polovicu smotany a rozotrieme ju na povrch. Tortu dáme aspoň na 3 hodiny do chladničky. Môžeme ju ozdobiť šľahačkou a čokoládou.
Ilustračné foto: pixabay.com