Dezerty a múčne jedláRecepty

Panna cotta s polevou z lesného ovocia

Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý recept na prípravu perfektného dezertu – panna cotty s lesným ovocím.

Potrebujeme:

  • 4 plátky želatíny
  • 500 ml smotany na šľahanie 33 %
  • 40 g kryštálového alebo krupicového cukru
  • mrazené lesné ovocie

Postup:

Želatínu namočíme do studenej vody a pripravíme podľa návodu na obale. Smotanu s cukorom zohrejeme, ale neprivedieme do varu. Primiešame napučanú vyžmýkanú želatínu. Miešame opatrne, aby sa nezačala tvoriť pena. Zmes precedíme cez sitko a nalejeme do pohárov. Panna cottu chladíme pri izbovej teplote a neskôr necháme stuhnúť v chladničke.

Ovocie varíme s cukrom podľa chuti a po vychladnutí navrstvíme do pohárov.

Dobrú chuť! 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *