Panna cotta s polevou z lesného ovocia
Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý recept na prípravu perfektného dezertu – panna cotty s lesným ovocím.
Potrebujeme:
- 4 plátky želatíny
- 500 ml smotany na šľahanie 33 %
- 40 g kryštálového alebo krupicového cukru
- mrazené lesné ovocie
Postup:
Želatínu namočíme do studenej vody a pripravíme podľa návodu na obale. Smotanu s cukorom zohrejeme, ale neprivedieme do varu. Primiešame napučanú vyžmýkanú želatínu. Miešame opatrne, aby sa nezačala tvoriť pena. Zmes precedíme cez sitko a nalejeme do pohárov. Panna cottu chladíme pri izbovej teplote a neskôr necháme stuhnúť v chladničke.
Ovocie varíme s cukrom podľa chuti a po vychladnutí navrstvíme do pohárov.
Dobrú chuť! 🙂