HydinaRecepty

Pečené kurča s plnkou zo sliviek a gaštanov

Potrebujeme:
1 kurča
200 g sušených sliviek pokrájaných na menšie kúsky
100g gaštanového pyré alebo mletých mandlí
majoránka, soľ,
olej
1 dcl červeného vína
1 cibuľa
1 mrkva postrúhaná najemno
hrsť nasekanej čínskej kapusty
2 PL strúhanky
2 PL masla
10 zemiakov

Postup: Slivky zalejeme vínom a necháme postáť. Na masle osmažíme cibuľu, pridáme mrkvu, kapustu, orechy a slivky. Prehrejeme a odstavíme. Pridáme strúhanku, majoránku a poriadne premiešame. Umyté a osušené kurča naplníme plnkou, položíme ho doprostred pekáča a obložíme zemiakmi prekrojenými na polovicu. Ak sa nám plnka zvýši, posypeme ňou zemiaky, trochu podlejeme, prikryjeme alobalom a pečieme v rozohriatej rúre cca 60 minút. Potom odokryjeme a zapečieme alebo zapneme grilovanie.

Foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *