Pečený ružičkový kel so slaninkou

Ak sa vám už dusená ryža alebo pečené zemiaky či zemiaková kaša ako príloha k hlavnému jedlu prejedla, skúste to inak. Výbornou alternatívou je dusený hrášok, alebo aj pečený ružičkový kel. Tento recept vám ponúkne úplne iný pohľad na to, ako môže ružičkový kel chutiť. V spojení s orieškami a predovšetkým s pečenou slaninou chutí výborne.

Na pečený ružičkový kel so slaninkou budeme potrebovať: 

  • 500g ružičkového kelu 
  • 200 g oravskej slaniny 
  • 1 Pl oleja 
  • 2 hrste vlašských orieškov 
  • 2 Čl citrónovej kôry 
  • 1 Pl citrónovej šťavy 
  • soľ 
  • mleté čierne korenie

Ako na to:

Do väčšieho hrnca dáme variť vodu. Pustíme sa do ružičkového kelu. Z hlavičiek odrežeme spodné časti a odtrhneme vrchné lístky. Ružičkový kel opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme ich zbavili nečistôt. Hlavičky následne prepolíme nožom a vložíme do vriacej vody. Povaríme asi 3 až 5 minút, scedíme a prepláchneme studenou vodou, aby sme zastavili proces varenia. 

Nakrájame si slaninu na menšie kocky a dáme do panvice s olejom. Slaninu opekáme a sem-tam premiešame. Keď sa nám slaninka začne zaťahovať do hneda, pridáme prepolené hlavičky ružičkového kelu a opečieme ich spolu so slaninou asi 5 minút. Jemne osolíme a okoreníme čiernym korením. tesne pred koncom pridáme nasekané vlašské oriešky a premiešame. Panvicu potom odstavíme z plameňa a primiešame citrónovú kôru a šťavu. Pečený ružičkový kel podávame ako teplý šalát alebo ako prílohu k pečenému mäsu. Dobrú chuť.

pečený ružičkový kel

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám pečený ružičkový kel so slaninkou chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *