Pečený losos s krustou z orechov a korenia
Pečený losos s chrumkavou kôrkou z koriandra, orieškov a strúhanky ulahodí vašim chuťovým pohárikom. Ak máte radi ryby, nedržte sa len citróna, ale pustite k lahodnému rybaciemu mäsu bylinky či dokonca makadamové oriešky. Príjemný ľahký obed, korý zásyti. Poďte si ho spolu s nami prirpaviť 🙂
Pečený losos:
- 2 hrste čerstvého koriandru
- 70 g strúhanky
- 70 g nasekaných makadamových orechov
- 60 g masla
- 1 kg filetu z lososa
- soľ
- mleté čierne korenie
Ako na to:
Na začiatok si nasekáme čerstvý koriander na drobno. Ten zmiešame so strúhankou a nasekanými madakamovými orieškami. Tie si môžete rozdrviť v mažiari. Všetko spolu dobre premiešame.
Roztopíme si maslo a túto koriandrovú zmes ním polejeme. Miešaním nám vznikne hmota, pripomínajúca mrveničku. Základ máme hotový, môžeme sa pustiť do rybky. Filet z lososa si položíme na plech vystlaný alobalom tak, aby na spodku bola jeho koža. Jemne filet osolíme a okoreníme. Na vrch ryby navrstvíme mrveničku zo strúhanky, orechov a koriandra. Rybku vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme 15 max. 20 minút. Voilá, pečený losos s krustou je hotový. Môžeme ho podávať s čerstvým zeleninovým šalátom alebo varenými zemiakmi. Dobrú chuť.
Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám pečený losos s krustou z korenia a orieškov chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.