Dezerty a múčne jedláRecepty

Jarná šumienková torta

Doba prípravy: asi 40 minút

Doba pečenia: asi 25 minút

Vystačí na: asi 16 porcií

Na cesto:

2 bielky

100 g cukru

2 žĺtky

50 ml oleja

50 ml vlažnej vody

100 g polohrubej múky

1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

Na náplň:

250 g polotučného tvarohu

30 g práškového cukru

1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker

200 g kyslej smotany

3 ks kivi

Na ozdobenie:

1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker

400 ml vody

100 g cukru

1 balíček Šumienky s príchuťou tropik Dr.Oetker

200 ml smotany na šľahanie

1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

tortovú formu (Ø 26 cm)

elektrický ručný šľahač

cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou

Jarna sumienkova tortaPostup:

1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme žĺtky, olej, vodu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 25 minút

2. Korpus vo forme necháme vychladnúť.

3. Na prípravu náplne v mise metličkou vymiešame tvaroh s cukrom, Smeta-fixom a smotanou dohladka. Nanesieme na korpus a odložíme do chladničky.

4. Na ozdobenie pripravíme vo väčšom kastróliku Zlatý klas podľa návodu na obale, ale s 400 ml vody a 100 g cukru. Odstavíme a ihneď opatrne vmiešame šumienku. Hrniec so želé vložíme do vodného kúpeľa a za občasného miešania necháme vychladnúť.

5. Ovocie nakrájame na plátky a rozložíme na náplň. Zalejeme vlažným želé a odložíme asi na 1 hodinu do chladničky tuhnúť.

6. Smotanu vyšľaháme so Smeta-fixom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko a tortu ozdobíme.

TIP: Pri príprave želé môžeme použiť akúkoľvek inú príchuť Šumienky Dr.Oetker.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *