Dezerty a múčne jedláRecepty

Perníkové domčeky

Perníkové domčeky – pre malých aj veľkých

  • stredná obtiažnosť

Doba prípravy: asi 30 minút

Doba pečenia: asi 8 minút

Vystačí na: asi 4 kusy

Na cesto:

200 g tekutého medu

100 g cukru

1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

75 g masla alebo margarínu

300 g hladkej múky

2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker

1 zarovnaná KL perníkového korenia

1 balíček Finesse citrónovej kôry Dr.Oetker

50 g mletých lieskových orieškov


Na ozdobenie:

Zdobiaca tuba biela Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:

potravinársku fóliu

2 plechy na pečenie

tvrdý papier

1. Na prípravu cesta v kastróliku zahrejeme med s cukrom, vanilínovým cukrom a maslom alebo margarínom. Vymiešame dohladka a necháme vychladnúť. V mise zmiešame múku s kypriacim práškom, korením, citrónovou kôrou a orechami. Pridáme vychladnutú zmes a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke asi pol hodiny odležať.

2. Na pomúčenej pracovnej ploche z cesta pomocou váľka vyvaľkáme plát hrubý asi 5 mm. Na 1 domček si vytvoríme papierové šablóny s rozmermi podľa obrázka nižšie, do ktorých spravíme otvory rôznych tvarov. Pomocou šablóny vykrajujeme z cesta časti domčekov a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 8 minút

3. Po vychladnutí ozdobíme bielou tubou podľa vlastnej fantázie a časti domčekov tubou zlepíme. Necháme stuhnúť.

TIPY:

Na spestrenie môžeme domčeky ozdobiť Tubičkami na zdobenie 4 farby Dr.Oetker.

Domčeky budú krásne vyzerať, aj keď ich použijeme ako lampáše.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *