BravčovéHovädzieMäsoRecepty

Pljeskavica

Ak ste boli na dovolenke v Chorvátsku či Srbsku, určite ste ochutnali alebo aspoň zazreli v reštaurácii ich typické jedlo z bravčového a hovädzieho mäsa. Pripravte si ho doma aj vy.

Potrebujeme:

700 g mletého bravčového mäsa,
300 g mletého hovädzieho mäsa,
100 g cibule,
1 – 2 strúčiky cesnaku,
čierne mleté korenie,
soľ.

Postup:

Nakrájanú cibuľu premiešajte s mäsom, pridáme pretlačený cesnak, čierne korenie, soľ a všetko miešame, až kým sa nezačne mäso oddeľovať od prstov. Môžeme pridať aj feferónku, pre pikantnejšiu chuť. Zo zmesi vyformujeme placky hrubé asi 1 cm a pečieme ich z oboch strán na grile, prípadne na oleji na panvici. Pljeskavicu podávame s hranolkami a Ajvarom.

Foto: autor

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *