Plnené zemiaky v alobale
Potrebujeme:
120 g mäkkého tvarohu, 120 g šunky, 100 g tvrdého syra, 80 ml smotany, 8 stredne veľkých zemiakov, 2 žĺtky, pažítka, trocha majoránu, mleté čierne korenie, soľ, maslo na potretie alobalu
Postup:
Zemiaky si najprv upečieme v šupke domäkka a zrežeme vršky, ktoré si odložíme bokom. Vnútro opatrne vydlabeme, to čo sme vydlabali popučíme, zmiešame s tvarohom, žĺtkami, na malé kúsky pokrájanou šunkou, postrúhaným syrom, smotanou, pokrájanou pažítkou a podľa chuti osolíme a okoreníme. Vydlabané zemiaky z vnútra osolíme, okoreníme, naplníme pripravenou plnkou a prikryjeme odrezaným vrškom. Každý zemiak dáme na kúsok alobalu, ktorý sme potreli maslom a dôkladne uzavrieme. Balíčky pečieme približne 25 minút. Podávať môžeme so zeleninovým šalátom.
Ilustračné foto: sxc.hu