Pocta pravým gurmánom v Carnevalle
Milovníci špičkovej gastronómie si 22. a 23. marca prídu v bratislavskej reštaurácii Carnevalle na svoje. Na pozvanie majiteľa, Pavla Benčíka, totiž do známej reštaurácie zavíta najúspešnejší slovenský kuchár vo svete, Martin Záhumenský, ktorý pracoval v reštauráciách ocenených Michelinom a na konte má spoluprácu so špičkami svetovej gastronómie. Pre hostí Carnevallu, ktorí sa považujú za pravých gurmánov, pripraví špeciálne menu.
Martin Záhumenský žije už desať rokov v Londýne, kde pracoval pre Gordona Ramseyho, či reštaurácie Hibiscus (2 Michelinove hviezdy) a Texture (1 Michelinova hviezda). Jednou z jeho posledných zastávok bola reštaurácia Urban Coterie, ktorú vlastní známy gastronóm a „celebrity chef“ Anthony Demetre (2 hviezdy od Michelina). Martin Záhumenský sa vo Veľkej Británii stal Kuchárom roka 2015.
„Pre návštevníkov Carnevallu som pripravil špeciálne 5-chodové menu, zamerané na Josper gril, čo je niečo ako barbecue v skrinke. Tento gril dáva jedlu výnimočnú chuť aj arómu, a verím, že tento večer bude pre hostí skvelým gastronomickým zážitkom,“povedal Martin Záhumenský.
Vrámci menu budú mať návštevníci Carnevallu možnosť ochutnať netradičné prevedenie koreňovej zeleniny, nájdu v ňom lahodnú tresku, medvedí, či čierny cesnak, karé z mangalice, klobásku, ale aj jablko či rebarboru.