Dezerty a múčne jedláPR články a tlačové správyRecepty

Inšpirácia pre sviatočné pečenie

Predvianočný čas je neodmysliteľne spojený s vianočnými cukrovinkami a pečením, do ktorých prípravy sa zapojí celá rodina. Skúsené pekárky, mamičky, ale aj nadšení začiatočníci pripravujú dobroty pre svojich blízkych a prevoňajú celý dom vôňou vanilky, kakaa, perníkového korenia a škorice. Či už sa budete držať tradičných receptov alebo skúsite tento rok niečo nové, vždy sa vám budú hodiť kvalitné suroviny.

Pri výbere potrebných ingrediencií na predvianočné pečenie určite neurobíte chybu s vanilkou. Tá patrí medzi celosvetovo najobľúbenejšie chute a dokáže nádherne zvýrazniť ďalšie suroviny použité pri pečení. Hoci pri slove vanilka sa mnohým vybavia vanilkové rožky, môžete experimentovať a vyskúšať celý rad nových receptov, ktoré určite zachutia všetkým milovníkom sladkého. Úplným základom na pečenie by mala byť Vanilka mletá Dr. Oetker, ktorá dodá každému dezertu a cestu intenzívnu a rafinovanú chuť i vôňu pravej vanilky. Vyrába sa pomletím celých vanilkových strukov a pomôže vám dokonale ochutiť sladké pečenie aj napríklad obľúbený predvianočný vaječný likér, v ktorom aj po uvarení nájdete charakteristické drobné čierne vanilkové zrniečka.

Prípravu všetkých vanilkových dobrôt môže uľahčiť aj Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker, ktorý sa vyrába z prírodného extraktu z kvalitných vanilkových strukov. Má krásnu sirupovú konzistenciu, neobsahuje alkohol a je skvelý na použitie do sviatočných nápojov a ciest, v ktorých sa ľahko a rovnomerne rozpustí. Vďaka jeho intenzívnej chuti stačí použiť len malé množstvo aj na veľké množstvo krému či cesta. Praktická fľaštička tiež uľahčí dávkovanie.

Vanilková pasta Bourbon Dr. Oetker je rafinovanou kombináciou vanilkového extraktu z vanilky Bourbon s mletým vanilkovým strukom. Má jemnú konzistenciu, intenzívnu chuť a ľahko sa rozpúšťa aj za studena, napríklad v krémoch na zdobenie a polevách. Praktické balenie v tube uľahčuje dávkovanie a zodpovedá chuťou aj množstvom 10 vanilkovým strukom. Využijete ju napríklad pri pečení exkluzívnej Mandľovej vianočnej torty, s ktorou si uctíte aj tú najdôležitejšiu návštevu.

Kakao: tri odtiene, nekonečné možnosti

V kuchyni každej pekárky rozhodne nesmie chýbať 100 % prírodné kakao s jedinečnou prirodzenou plnou kakaovou chuťou a vôňou. Prírodné kakao Dr. Oetker má svetlejšiu farbu ako kakao holandské a zachováva si dôležité vlastnosti kakaových bôbov, vrátane cenných antioxidantov, a vďaka svojmu nižšiemu pH sa skvele hodí na pečenie s využitím jedlej sódy. Jeho prirodzene plná kakaová chuť a vôňa je potom skvelou finálnou bodkou napríklad pri výrobe čokoládových
hľuzoviek a guľôčok alebo pri ozdobení šálky horúcej čokolády.

Nielen na prípravu tohto lahodného nápoja na zahriatie sa bude hodiť Holandské kakao Dr. Oetker, ktoré vďaka svojej tmavej farbe a príjemne čokoládovej chuti patrí medzi najžiadanejšie typy kakaa v Európe. Pri pečení ho využijete všade tam, kde chcete dosiahnuť krásnu čokoládovú farbu a chuť, napríklad pri pečení celosvetovo obľúbených sušienok Crinkles s popraskaným povrchom.

Naozaj intenzívnu čiernu farbu a závan moderných trendov dodá vášmu pečeniu aj tradičným receptom Čierne kakao Dr. Oetker. Čierna farba kakaa vzniká holandskou úpravou (tzv. alkalizáciou) kakaových bôbov a vďaka tomu kakao neobsahuje žiadne pridané farbivá. Môžete napríklad skúsiť tradičné vianočné Plnené orechy a upiecť ich napoly zo svetlého a napoly z tmavého cesta. Vďaka kontrastu so svetlou náplňou bude toto vianočné pečivo hitom slávnostného stola.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *