Tipy na miešané kávové nápoje 5x inak
Prišiel čas objavovať nové trendy v príprave miešaných nápojov. Receptúru rôznych ľadových káv a drinkov pozná veľa ľudí, no prečo si neosladiť deň niečím novým, doposiaľ nepoznaným? Tradičná talianska značka skvelej kávy Caffè Vergnano prichádza s inšpiráciou na nezvyčajnú kombináciu chutí, s ktorou si príde na svoje každý milovník kávy. Leto v pohári si môžete vychutnať nielen v kaviarňach, ale aj vo vlastnej obývačke.
FREDDO ESPRESSO – pôvodom z Grécka
Espresso sa pomaly, ale isto stáva symbolom rutinných dní. Ľadová káva Freddo Espresso je tým pravým letným osviežením.
Ingrediencie:
- 60 ml espressa
- ľad
- 20 ml tekutého cukru
- šejker
Postup:
Pohár naplňte pár kockami ľadu. Ľad pridajte aj do šejkra, do ktorého nalejete 60 ml espressa. Pretrepte šejker, pokiaľ nie je studený, nalejte do pohára a máme hotovo! Pena neprekáža, práve naopak, pri Freddo Espresso ju považujeme za efektnú a chcenú.
Tip: Ak preferujete sladký nápoj, tekutý cukor pridajte do šejkra ako prvý.
FREDDO CAPPUCCINO – pôvodom z Grécka
Osvieženie a intenzívna chuť – slová, ktorými možno opísať Freddo Cappuccino. Je to ľadová káva, ktorá si vyžaduje detailnejší, no nenáročný postup.
Ingrediencie:
- 60 ml espressa
- ľad
- tekutý cukor
- 80 ml polotučného vychladeného mlieka (1,5 %)
- šejker cobbler
Postup:
Pomocou ľadu vychlaďte najprv pohár, stačia na to tri až štyri kocky. Pripravte si 60 ml espressa. Do nerezovej nádobky od blenderu* pridajte desať kociek ľadu a zalejte ich 80 ml vychladeného mlieka. Pomocou blendera vytvorte počas 50 sekúnd mliečnu penu, ktorá musí byť tekutá, nadýchaná a bez bubliniek. Medzitým v šejkri pripravte pretrepaním 60 ml espressa, kým je šejker studený. Prelejte do pohára s ľadom, mléčnou penu si však nechajte na záver. Tú pomaly nalejte na kávu ako poslednú. Použitím sitka na šejkri dosiahnete, že káva a mliečna pena zostanú oddelené.
* Pozn. Blender – profesionálny tyčový mixér
FRESH RASPBERRY TONIC
Neviete sa rozhodnúť medzi malinovou limonádou a ľadovou kávou? Potom bude tento drink pre vás dokonalým kompromisom.
Ingrediencie:
- 10 ml malinového sirupu Monin
- 150/200 ml Kinley Tonic Water
- 30 ml espressa
- čerstvé maliny
- ľad
Postup:
Do pohára pridajte ľad, ktorý zalejete malinovým sirupom. Nasleduje tonik Kinley Tonic Water a zvyšok dolejete espressom. Posledným krokom je dozdobiť pohár čerstvými malinami.
TIKI ESPRESSO
Tiki Espresso už svojím vzhľadom predstavuje exotiku. Vyskúšajte rôznorodosť chutí podčiarknutú pravým talianskym espressom.
Ingrediencie:
- 30 ml espressa
- 40 ml Martini Bianco
- 30 ml ananásového džúsu
- 20 ml mandľového sirupu
- plátok ananásu a zopár lístkov mäty
- ľad
- šejker Cobbler
Postup :
Pohár naplňte kockami ľadu. Do šejkra prilejte Martini, ananásový džús, sirup a pretrepte v šejkri. Nalejte do pohára. Zvyšok dolejte espressom. Ozdobte plátkom ananásu a pár lístkami mäty.
ESPRESSO TONIC
Espresso Tonic je letnou klasikou. Tento trendy nápoj si viete pripraviť aj doma, keďže zoznam prísad je celkom nenáročný.
Ingrediencie:
- 150/200 ml Kinley Tonic Water
- 60 ml espressa
- citrónová kôra
- 10 ml tekutého cukru Monin
- plátok citrónu
- ľad
Postup:
Pohár naplňte ľadom. Citrónovú kôru a tekutý cukor pridajte podľa vlastnej chuti. Zalejte Kinley Tonic Water a espressom. Ak chcete, môžete pohár dozdobiť plátkom citrónu.
Všetci poznáme mojito, gin tonic či margaritu, no nie vždy v kuchyni nájdeme všetky potrebné ingrediencie. Caffè Vergnano ukazuje skvelý spôsob prípravy ľadových nápojov, ktorým si môžete spríjemniť nielen dovolenku, ale aj dni strávené v pohodlí domova. Elegantnú jednoduchosť drinkov pri ich príprave ocení aj začiatočník. Ostáva už len zapnúť kávovar, zobrať do ruky šejker a objavovať kávové tóny z novej perspektívy. Salute!