Zemiakové placky
Potrebujeme: 4 veľké zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, majorán, soľ, mleté čierne korenie, 1-2 lyžice hladkej múky, olej
Postup:
Zemiaky olúpeme, umyjeme a postrúhame. Po dostrúhaní zo zemiakov vytlačíme prebytočnú vodu. Pridáme soľ, vajce, majorán, mleté čierne korenie, rozpučený cesnak a hladkú múku. Všetko spolu dôkladne vymiešame. Panvicu rozohrejeme, potrieme tukom a cesto lyžicou rovnomerne rozotrieme po celej panvici. Opekáme z oboch strán a občas prejdeme po okrajoch pierkom namočeným do tuku. Z cesta môžeme na panvici s väčším množstvom oleja tvarovať aj menšie kolieska. Namiesto klasickej placky tak získame menšie chrumkavejšie (ale aj mastnejšie) zemiakové placky.
Foto: pixabay.com
Prosím vás, to aké suroviny tam píšete, keď ich nakoniec vôbec netreba a naopak, potrebné suroviny neuvádzate. Je tam asi chyba…???
Dobrý deň,
ďakujeme za upozornenie, chybu sme opravili. Uvedené suroviny patrili k inému receptu.
Želám veľa radosti z varenia a dobrú chuť!