Dezerty a múčne jedláRecepty

Cheesecake s gaštanovým pyré

Cheesecake je vynikajúci koláč, ktorý keď raz ochutnáte, chcete ho jesť už navždy. Existujú jeho rôzne variácie, ktoré sú dokonalé a tak sa nemôže stať, že sa vám preje. Pripravili sme si pre vás recept na cheesecake s gaštanovým pyré, ktorý je dokonale jemný a lahodný. Vyskúšajte ho 😉

Na cheesecake s gaštanovým pyré budeme potrebovať:

Na korpus a krém: 

  • 300 g kakaových venčekov
  • 60 g masla
  • 500 g gaštanového pyré
  • 30 ml tuzemáku
  • 500 g mascarpone
  • 250 g kyslej smotany
  • 10 g Zlatého klasu
  • 3 vajíčka
  • 200 g bielej čokolády

Na polevu  

  • 120 ml smotany na šľahanie
  • 100 g horkej čokolády 

Ako na to: 

Cheesecake s gaštanovým pyré začneme pripravovať tak, že si roztopíme maslo. Rozdrvíme si kakaové sušienky, ktoré zmiešame s roztopeným maslom a dôkladne premiešame. Okrúhlu formu si vystelieme papierom na pečenie, boky natrieme tukom, aby sa pásy papiera na pečenie lepšie zachytili. Rozdrvené sušienky s maslom vysypeme do formy a rovnomerne pritlačíme sušienky na dno aj po bokoch. Hotový korpus dáme na pár minút do chladničky stuhnúť a pokračujeme prípravou krému.

Rozmrazené gaštanové pyré si zmiešame s tuzemákom do hladkej zmesi. Postupne začneme pridávať mascarpone, kyslú smotanu a Zlatý klas. Pomocou mixéra na nízkych otáčkach začneme postupne do hmoty primiešavať vajíčka. Na záver primiešame vlažnú roztopenú čokoládu. Všetky suroviny primiešavame postupne, aby sa krém nezrazil. Hotový krém rovnomerne nanesieme na korpus a pečieme vo vyhriatej rúre na 160°C asi 30 minút. Pri pečení je však potrebné dať na spodok rúry plech s vodou. Počas pečenia sa bude vodná para uvoľňovať a cheesecake nepopraská. Ak je cheesecake hotový, necháme ho vychladnúť vo vypnutej rúre. Pripravíme si čokoládovú polevu. Nalámeme si čokoládu do misky a smotanú si dáme zahriať. Je potrebné dávať pozor, aby smotana nezačala vrieť. čokoládu zalejeme smotanou a čokoládovú zmes rozmiešame dohladka. Vychladnutý cheesecake s gaštanovým pyré rovnomerne polejeme čokoládovou polevou a opäť necháme stuhnúť. Voilá, cheesecake je hotový, dobrú chuť.

cheesecake s gaštanovým pyré

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám cheesecake s gaštanovým pyré chutil. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *