Rýchla hrnčeková bublanina s jahodami
Aj v týchto horúčavách sa nám pýta niečo sladké. Bohatú úrodu jahôd je potrebno predsa zúžitkovať. Ak sa vám nechce stáť pri kuchynskej linke a šporáku nekonečné hodiny, máme pre vás skvelý a rýchly tip na výborný koláč. Hrnčeková bublanina je rýchla a veľmi chutná. V konečnom dôsledku do nej môžete pridať akékoľvek ovocie, ktoré momentálne máte po ruke, alebo ktoré dozrelo vo vašej záhrade.
Pochutnajte si a dajte nám vedieť, ako vám hrnčeková bublanina šmakovala.
Rýchla hrnčeková bublanina s jahodami:
- 2 veselé vajíčka
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- ½ hrnčeka oleja
- 1 hrnček mlieka
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- jahody
- 1 Pl hladkej múky
- *1 hrnček=250 ml
Ako na to:
V miske si spolu vyšľaháme celé vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Mala by nám vzniknúť nadýchaná hmota. Do zmesi prilejeme mlieko a následne aj olej. Všetko spolu dobre premiešame. Následne do tekutej zmesi primiešame preosiatú polohrubú múku a prášok do pečiva. Znova dôkladne premiešame. Malo by nám vzniknúť hladké tekuté cesto.
Umyjeme a odstopkujeme si jahody. Necháme ich odkvapkať. Následne ich premiestnime do misky a premiešame ich s polievkovou lyžicou hladkej múky. Zľahka ich primiešame do cesta. Medzitým si pripravíme plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Cesto s jahodami doň vylejeme a vložíme do rúry. Koláč pečieme v rúre pri teplote 180 °C približne 25 minút. Upečenú bublaninu vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Pred podávaním ju môžeme posypať vrstvou práškového cukru. Dobrú chuť!
Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám rýchla hrnčeková bublanina s jahodami chutila. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.