Dezerty a múčne jedláOvocieRecepty

Rýchla hrnčeková bublanina s jahodami

Aj v týchto horúčavách sa nám pýta niečo sladké. Bohatú úrodu jahôd je potrebno predsa zúžitkovať. Ak sa vám nechce stáť pri kuchynskej linke a šporáku nekonečné hodiny, máme pre vás skvelý a rýchly tip na výborný koláč. Hrnčeková bublanina je rýchla a veľmi chutná. V konečnom dôsledku do nej môžete pridať akékoľvek ovocie, ktoré momentálne máte po ruke, alebo ktoré dozrelo vo vašej záhrade.

Pochutnajte si a dajte nám vedieť, ako vám hrnčeková bublanina šmakovala. 

Rýchla hrnčeková bublanina s jahodami:

  • 2 veselé vajíčka 
  • 1 hrnček kryštálového cukru 
  • 1 balíček vanilkového cukru 
  • ½ hrnčeka oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 hrnčeky polohrubej múky 
  • 1 kypriaci prášok do pečiva 
  • jahody 
  • 1 Pl hladkej múky 
  • *1 hrnček=250 ml

Ako na to:

V miske si spolu vyšľaháme celé vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom. Mala by nám vzniknúť nadýchaná hmota. Do zmesi prilejeme mlieko a následne aj olej. Všetko spolu dobre premiešame. Následne do tekutej zmesi primiešame preosiatú polohrubú múku a prášok do pečiva. Znova dôkladne premiešame. Malo by nám vzniknúť hladké tekuté cesto.

Umyjeme a odstopkujeme si jahody. Necháme ich odkvapkať. Následne ich premiestnime do misky a premiešame ich s polievkovou lyžicou hladkej múky. Zľahka ich primiešame do cesta. Medzitým si pripravíme plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Cesto s jahodami doň vylejeme a vložíme do rúry. Koláč pečieme v rúre pri teplote 180 °C približne 25 minút. Upečenú bublaninu vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Pred podávaním ju môžeme posypať vrstvou práškového cukru. Dobrú chuť! 

hrnčeková bublanina

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám rýchla hrnčeková bublanina s jahodami chutila. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *