ReceptyZelenina

Špargľa zapekaná so syrom

Potrebujeme:
600 g špargle, 20 g syra, 2 lyžice masla, 2 lyžice hrubej múky, 1 dl mlieka, 1 vajce, 1 lyžička masla na plech, soľ, citrónová šťava

Postup:
Špargľu si najskôr uvaríme vo vode, ktorú sme osolili a necháme dobre odkvapkať. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, prilejeme mlieko a odparujeme, kým nám nevznikne hustá kaša. Do vychladenej kaše primiešame žĺtko, z bielka ušľahaný sneh a citrónovú šťavu. Uvarenú špargľu poukladáme na misu a zalejeme pripravenou zmesou. Vrch posypeme nastrúhaným syrom a v rúre necháme zapiecť. Podávame so zemiakovým pyré.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *