Šumivá crusta

Na dve porcie potrebujeme:
250 g ľadu, 3 cl ginu, 3 cl citrónového sirupu, 2 cl karpatského horkého likéru, 2 dl šumivého vína, mesiačik citróna, citrónová kôra, jemný kryštálový cukor

Postup:
Do mesiačika z citróna urobíme jeden zárez, až po kôru, nastokneme ho na okraj pohára a pohár v ňom točíme tak, aby sa jeho okraj navlhčil. Následne pohár ponoríme do jemného kryštálového cukru, trochu s ním pokrútime a otrasieme, aby slabo prichytený cukor odpadol. pohár môžeme ozdobiť aj špirálou z citrónovej kôry. Do šejkra dáme ľad, gin, likér a sirup, dobre potrasieme a cez sitko prelejem do pohárov. Nakoniec dolejeme dobre vychladené šumivé víno.

Foto: Dads

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *