Bylinky a koreninyČlánkyRecepty

Šunkové slimáky z lístkového cesta

Tento recept som si priniesla od svojej známej. Vždy, keď sa konala nejaká párty, či už narodeninová alebo silvestrovská, tieto šunkové slimáky z lístkového cesta nemohli na stole chýbať. O to väčšie bolo moje prekvapenie, že sa hneď všetky zjedli. Takže tieto slimáky sú dokonalou jednohubkou pre vašich hostí.

Príprava je jednoduchá. Šunkové slimáky si nevyžadujú veľké množstvo surovín, no môžete sa aj pri ich príprave trošku prejaviť a pridať kukuričku či nadrobno nasekané olivy. Vtedy vám slimáky budú pripomínať klasickú pizzu ešte viac.

Či už hostí čakáte alebo nie, určite sa tento recept oplatí vyskúšať. Deti si ich zamilujú a môžu ich mať ako maškrtnú desiatu či olovrant. Skúste si tieto slimáčiky pripraviť podľa nášho receptu a neoľutujete.

Na šunkové slimáky z lístkového cesta budeme potrebovať:

  • 1 lístkové cesto
  • 150 g šunky
  • kečup
  • 150 g strúhaného syra
  • 1 vajíčko na potretie 
  • zmes korenia na pizzu 
  • soľ 

Ako na to: 

Ak máte lístkové cesto, ktoré je zrolované, máte prácu určite jednoduchšiu. Stačí ho už len na pomúčenej doske odbaliť a jemne po ňom prejsť valčekom. Ak máte klasické lístkové cesto, ktoré sa predáva v obdĺžnikoch, je potrebné ho rozdeliť na dva kusy a rozvaľkať na obdĺžník s rozmerom približne 20×30 cm. 

Rozvaľkané plátky potrieme kečupom, posypeme korením na pizzu alebo stačí použiť sušenú bazalku a oregano, osolíme a poukladáme celé plátky šunky. Na šunku navrstvíme strúhaný syr. Obdĺžnik opatrne zrolujeme ako roládu a začneme krájať na asi centimeter široké kolieska a ukladáme ich n plech vystlaný papierom na pečenie. Šunkové slimáky potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme ich piecť do vyhriatej rúry na 180 °C približne 20 až 25 minút. Voilá, šunkové slimáky z lístkového cesta sú hotové, prajeme dobrú chuť!

šunkové slimáky z lístkového cesta

Páči sa vám recept na šunkové slimáky? Podporte ho zdieľaním na Facebooku? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *