parmezán

Spoznajte pochúťky Talianska

Talianska kuchyňa je známa po celom svete a aj v našej krajine nájdeme obrovské množstvo talianskych pokrmov. Ešte pred rozvojom Francúzskej kuchyne,

Pesto z medvedieho cesnaku

Potrebujeme:  2 hrste mladých listov medvedieho cesnaku, 40- 50 g vlašských orechov, 100 g parmezánu, soľ, mleté čierne korenie, 150 ml oleja.

Vyprážané tofu s parmezánom

Potrebujeme: 1 tofu, 1 vajce, 1 PL citrónovej šťavy, hladkú múku, jemnú strúhanku, olej, mleté čierne korenie, soľ, strúhaný parmezán. Postup: Tofu nakrájame na

Lasagne

Menší pekáč alebo formu na pečenie potrieme maslom a vlejeme do nej tenkú vrstvu bešamelovej omáčky. Na ňu poukladáme prvú vrstvu cestovín. Omáčky spolu zmiešame a pripravenou zmesou potrieme vrstvu cestovín. Opäť navrstvíme cestoviny a na ne omáčku. Takto pokračujeme v približne štyroch až piatich vrstvách, pokiaľ máme cestoviny. Vrchnú vrstvu tvorí omáčka, ktorú posypeme postrúhaným syrom a naukladáme naň kúsky masla. Pečieme 20 minút až pol hodiny, pokiaľ sa nevytvorí chrumkavá kôrka.