Tradičné zimné perníčky
Potrebujeme:
Na cesto:
• 1 balenie Perníka Dr.Oetker
• 70 g zmäknutého masla alebo margarínu
• 4 PL medu
• 1 vajce
Na ozdobenie:
• 1 balenie Tubičiek bielych Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
• 2 plechy na pečenie
• okrúhlu formičku na vykrajovanie (Ø 4 cm)
Postup:
1. Na prípravu cesta vysypeme zmes na perník na dosku. Pridáme maslo alebo margarín, med, vajce a ručne vypracujeme dohladka.
2. Cesto vyvaľkáme na zľahka pomúčenej pracovnej doske na plát s hrúbkou asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 10 minút
3. Upečené perníčky necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
4. Po vychladnutí zdobíme tubičkami podľa vlastnej fantázie.
Tipy:
Perníčky je možné zdobiť aj farebnými Tubičkami na zdobenie Dr.Oetker alebo Zdobiacou tubou bielou Dr.Oetker.
V dobre uzavretej nádobe môžeme perníčky uchovávať asi 3 týždne.
Tmavšiu farbu perníčkov dosiahneme pridaním 1 zarovnanej PL kakaa do zmesi na Perník Dr.Oetker.