Trojka z kuchyne: foodblogerka ReBarbora

Blogovať o jedle nie je nič jednoduché. Prinášať svojim čitateľom stále nové a nové recepty si žiada veľkú dávku kreativity a trpezlivosti. A samozrejme, veľa lásky k vareniu, fotografovaniu a písaniu. Prinášať zaujímavé recepty, ktoré sú bez mäsa, je ešte väčšia výzva. Foodblogerka ReBarbora má za sebou množstvo skúseností s blogovaním, varením a pečením. Na svojom konte má aj úspešnú knihu Zdravé raňajky.

Mali ste niekedy chuť uvariť si niečo dobré, zeleninové, no bez mäsa? Určite ste hľadali na vševediacom Googli a nič vás neoslovilo… Možno ste len nenatrafili na tie správne recepty. Foodblogerka ReBarbora presne vie, čo ponúknuť svojim čitateľom a milovníkom chutného vegetariánskeho jedla na svojom blogu

V rubrike Trojka z kuchyne sme sa jej opýtali naše tri klasické otázky. Prajeme príjemné čítanie 🙂  

1. Aká je Vaša najobľúbenejšia a najvyužívanejšia surovina v kuchyni?

Hmm, ťažká otázka. Ale asi lahôdkové sušené droždie. Dodáva jedlám jemne „syrovú“ chuť, čo je vo vegánskej kuchyni silný kaliber. Taký syr z kešu orechov bez lahôdkového droždia si ani neviem predstaviť. Pridávam ho do omáčok a dokonca aj koláčov. Len pozor, ľudia si ho dosť často mýlia s klasickým droždím. Raz mi jeden môj čitateľ poslal otázku, či je ok, že jeho cheescake v chladničke prekysol 🙂 Hups!

ReBarbora
Foodblogerka ReBarbora

2. Bez akej kuchynskej pomôcky si neviete predstaviť varenie?

Ja toho veľa v kuchyni nepotrebujem. Mám dva hrnce, dve panvice, dva nože a dokonca aj dva mixéry, haha. Ale naposledy som si zadovážila Thermomix, ktorý dokáže variť, vymixuje aj hladké orechové maslo, dá sa v ňom naparovať, mixuje, váži a hnetie aj cesto. A veľa iného. Proste pecka.

3. Spomínate si, že by ste ako dieťa mali voči nejakému jedlu averziu? Pretrváva dodnes?

Spomínam si, že babka mi raz dala zjesť zajaca a to som nikdy nedala, aj keď som ešte bola mäsožrút. Ani mi nechutil a nemohla som už ako dieťa zjesť zviera, ktoré malo predtým meno.

Ale inak som poslušne zjedla skoro všetko, pokiaľ to naozaj nebolo niečo neskonale zle uvarené 🙂 Moja mamina aj babka boli našťastie výborné kuchárky a pekárky.

ReBarbora
Foodblogerka ReBarbora

Dnes nám na naše otázky odpovedala foodblogerka ReBarbora. Ak sa vám rozhovor páčil, podporte ho svojím zdieľaním na Facebooku. Zaujímajú vás odpovede ďalších známych Slovákov? Pozrite si našu rubriku Trojka z kuchyne.

Ak máte svoj tip, koho by sme mali osloviť, napíšte nám ho do komentára alebo na náš Facebook.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *