U tekutého svetra: Aj tento rok si pripomenieme vianočnú atmosféru

Ak je zima, dáte si, logicky, sveter. Ale viete, že tekutý sveter s priateľmi zahreje oveľa lepšie? Okrem iného U Tekutého Svetra zažijete skutočnú predvianočnú atmosféru s jedinečnými nápojmi.

Túto, nazvime ju, mantru uznáva aj tím nadšencov vianočných nápojov z Košíc, ktorý si dal príznačný názov U Tekutého Svetra. Už od roku 2016 spríjemňovali atmosféru vianočných trhov predovšetkým v Košiciach. Neskôr začali štrikovať tekuté svetre na mieru aj v Prešove či Liptovskom Mikuláši. Tento rok im skrížila cestu pandémia. Z úzkeho kruhu tímu sme sa opýtali Jakuba, či už majú v hlave plán, ako doprajú nielen Košičanom najlepší tekutý zážitok aj počas tohto obdobia.  

Prečo ste sa rozhodli otvoriť si stánok? Koľko ľudí tvorí váš tím?

S nápadom otvoriť stánok na vianočných trhoch prišiel Patrik (jeden z nás) po tom, ako sa inšpiroval našimi bývalými kolegami, ktorí prevádzkujú Apreski Punč Bar v Žiline. Mne (Jakubovi) sa tento nápad zapáčil, a tak sme sa pustili do prípravy nultého ročníka. Za Tekutým Svetrom stojí každý rok mnoho ľudí, bez ktorých by sme určite nemohli obslúžiť toľko zákazníkov. Minulý rok nás bolo asi 40. Hrubé jadro však tvoríme traja. Patrik a ja sa staráme o riadenie, ale samozrejme, nás často nájdete aj za barovým pultom na Poštovej. Našu trojicu dopĺňa Paula, ktorá stojí hlavne za sociálnymi sieťami a prevádzkou v Auparku.

Ako ste prišli na názov?

Pri tvorbe názvu sme sa snažili vymyslieť niečo originálne, čo by nás odlíšilo od ostatných tradičných stánkov. Úprimne, s týmto názvom nám pomohol náš kreatívny kamarát Maroš, z ktorého toto slovné spojenie pri brainstormingu doslova vypadlo. Názov „U Tekutého Svetra” sa rýchlo ujal a aj vďaka nemu si nás ľudia ľahko zapamätali. 

u tekutého svetra

V čom je stánok U Tekutého Svetra iný než tie ostatné? 

Myslím, že náš stánok sa odlišuje od ostatných nielen produktmi, medzi ktorými nájdete originálne horúce miešané nápoje, ale aj celkovým vzhľadom či prozákazníckym prístupom obsluhy.

Ako dlho vám trvalo, kým ste namiešali ten správny vianočný drink?

Trvalo to presne jeden večer, kedy sme sa stretli u mňa doma s priateľmi a degustovali a degustovali. Našťastie sme všetko ešte v ten večer zapísali, lebo nasledujúci deň si nikto nič nepamätal.

Ste známi tým, že viete ušiť tekutý sveter na mieru, máte na to super schopnosti?

Štrikovaný sveter na mieru je fráza, ktorou oslovujeme našich zákazníkov. Pomocou tohto nástroja zisťujeme, čo majú radi a vieme ponúknuť drink „na mieru” z našej štandardnej ponuky či obľúbených podpultoviek.  

V ktorých mestách šijete tekuté svetre na mieru?

Okrem námestia pred košickým Auparkom či vianočných trhov na Poštovej ulici v Košiciach nás mohli naši zákazníci nájsť v Prešove, v Poprade či v Liptovskom Mikuláši. Veríme, že keď sa situácia s pandémiou upokojí, navštívi náš Perníček aj ďalšie mestá na Slovensku. 

Kde máte najväčšie zastúpenie zákazníkov?

Myslím, že najväčšiu základňu fanúšikov a zároveň aj zákazníkov máme v našom domovskom meste, v Košiciach, kde sme projekt U Tekutého Svetra spustili. Na druhej strane vnímame, že aj v iných mestách sa zákazníci s našou značkou zoznámili a radi sa k nám vracajú. 

Aký nápoj dokáže najlepšie zohriať vašich zákazníkov?

Medzi najobľúbenejšie nápoje patria jednoznačne naše Winter špeciály a domáci produkt z Košíc – Opre Hot drink s rumom a perníkovým sirupom. Tieto dokážu poriadne zahriať aj v najväčších mrazoch.

u tekutého svetra

Máte nejaký sen v spojení s „vianočnými” nápojmi a vaším stánkom?

Myslím, že máme podobný „sen“, ako aj naši zákazníci – aby nás aj po dlhom večeri a nadmernom požívaní vianočných nápojov na druhý deň obišlo sucho v ústach a boľavá hlava :))

Ako zvláda tím U Tekutého Svetra momentálnu situáciu? 

Situácia, ktorú vytvorila pandémia, nie je pre nás určite jednoduchá. Na jednej strane sa snažíme všetko pripraviť v dostatočnom predstihu, aby sme zachovali náš vysoký štandard, no na strane druhej sme stále vo veľkej neistote, či sa tento rok trhové miesta otvoria. Napriek tomu sa nevzdávame a všetko pripravujeme tak, aby sme aj tento rok mohli zahriať našich zákazníkov tekutým svetrom.

Ak však trhy tento rok nebudú, ponúknete zákazníkom nejakú službu, aby sa aj doma s vašimi nápojmi cítili príjemne? 

Zamýšľali sme sa určite aj nad možnosťou donášky, ale nakoľko sú vianočné trhy spojené so špecifickou atmosférou, nie sme presvedčení, že by práve toto bol ten správny krok. Naše kroky smerujú viac k otvoreniu PopUp predajného miesta na kratšie obdobie, kde si budeme môcť spoločne pripomenúť vianočnú atmosféru. 

Kde vás nájdu tento rok vaši fanúšikovia?

Plánovaný PopUpop up sa podľa všetkého objaví v centre Košíc, viac však zatiaľ neprezradíme. Môžem však potvrdiť, že všetci nedočkavci sa všetky informácie o čase a mieste PopUp baru dočítajú na našich sociálnych sieťach

Ak by si chceli ľudia pripraviť doma vianočný drink, čo by im nemalo pri príprave chýbať?

Pripraviť dobrý vianočný punč nie je raketová veda, no vyžaduje si cit a trpezlivosť. Medzi tie jednoduchšie drinky patrí napríklad horúci jablkový cider s kvalitným rumom a štipkou perníkovej sirupu či korenia. Radi ochutnávame aj konkurenčné nápoje, aby sme sa mohli inšpirovať. Za najväčšie chyby považujeme plávajúce klinčeky či škoricu, ktorá nakoniec aj tak skončí pri konzumácii niekde medzi zubami či na šále. Preto odporúčame vždy koreniny lúhovať pri varení a nepodávať v pohári. Podobne to je s veľkými plávajúcimi kúskami ovocia, na ktorých je šupka s postrekom a podobne. Pri podávaní a príprave receptov pre zákazníkov je vždy treba vychádzať z toho, či by sme sami boli ochotní takýto nápoj celý večer degustovať. Ak áno, recept aj ingrediencie sú fajn!

Páčil sa vám rozhovor s Jakubom od U Tekutého Svetra? Viac zaujímavých a inšpiratívnych článkov si prečítate na našom webe v sekcii rozhovory.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *