4 dôvody, prečo máme radi food trucky

Už aj na Slovensku sa čím ďalej, tým viac, dostávajú do obľuby food trucky – reštaurácie na kolesách. Ľudí si získavajú svojou osobitosťou vo viacerých smeroch. Dnes totiž neplatí, že food truck je len o langošoch a hot-dogoch. Čo nás na food truckoch tak láka?

1. Gastronomický zážitok

Nezdravé a nekvalitné mastné jedlá, typické pre kúpaliská alebo jarmoky. Takto niekedy vyzerali food trucky – keď sme im hovorili stánky s občerstvením. Moderný food truck je v súčasnosti kuchyňou, ktorá vie pripraviť gastronomický zážitok každému konzumentovi. Keďže sa trend food truckov rozširuje, majitelia prichádzajú s novými sezónnymi ponukami či špeciálnym menu. Vybrať si tak môžete naozaj každý.

2. Dôraz na kvalitu

Cieľom food trucku je poskytnúť rýchlejšie a dostupnejšie kvalitné jedlo, pokojne aj variant obedového menu. To znamená, že sa nemusíte obávať druhotriednych surovín, zmrazených polotovarov či prepálených častí. Práve poctivosť surovín zvyšuje renomé food truckov.

3. Dostupnosť

Food truck nájdete zaparkovaný blízko veľkej spoločnosti, vo Vysokých Tatrách aj na hudobnom festivale. Keďže tieto reštaurácie sú na kolesách, narazíte na nich na rôznych miestach. Príprava jedál im zvyčajne trvá kratší čas než v reštauráciách, čo je veľkým plusom pre ľudí, ktorí žijú uponáhľaný život a čas na jedlo majú len počas presunov na stretnutie.

Zároveň je food truck skvelým variantom aj pre partiu priateľov, ktorá sa chce niekde najesť a posedieť si vonku najmä počas letných mesiacov.

4. Zaujímavý koncept

Aby vás food truck upútal, musí sa odlíšiť od iných. Šťastie praje najmä tým, ktoré sú zaujímavo odlíšiteľné vďaka nápaditému dizajnu, názvu či prevedeniu. Ekologický rozmer stravovania v rámci food truckov je dnes už skoro nepísaným pravidlom.

Vedeli ste?

Za označením food truck sa neskrýva len pojazdná kuchyňa a bufet, ale vlastne čokoľvek, čo je pojazdné a ponúka to jedlá či nápoje – teda aj pojazdné kaviarenské vozíky či zmrzlinárne. Čoraz častejšie dnes narazíte aj na pojazdné vozíky so sektom či šampanským.

Trend food truckov je možné sledovať všade vo svete – v Európe aj v USA. Predstavujú príjemnú a chutnú alternatívu k typickému stravovaniu sa v reštauráciách, ktoré však asi nikdy neprestanú byť využívané.

View this post on Instagram

Bardeeeeejov!!! My sme tu. A MY SME VÝCHOD!!!

A post shared by Janík Lenhardt (@janiklenhardt) on

Okúste počas leta zážitok z food trucku – veď jedenie vonku, na lavičke či tráve k letu jednoducho pasuje.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *