Trojfarebná bábovka
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 45 minút
Vystačí na: asi 16 porcií
Na cesto:
5 bielkov
140 g práškového cukru
5 žĺtkov
100 ml oleja
1/2 balíčka Kypriaceho prášku do¨pečiva s vínnym kameňom Dr.Oetker
1 balíček Pudingu Originál s malinovou príchuťou Dr.Oetker
1 balíček Pudingu Originál s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker
1 balíček Pudingu Originál s vanilkovou príchuťou Dr.Oetker
1 KL Arómy punčovej Dr.Oetker
Na ozdobenie:
1 balíček Polevy v prášku s punčovou príchuťou Dr.Oetker
3 PL studeného mlieka
Ešte potrebujeme:
formu na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač
Postup
1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme žĺtky, olej a kypriaci prášok. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely a do každého zašľaháme na najnižšom stupni po jednom pudingu. K zmesi s malinovým pudingom pridáme arómu. Do vymastenej a múkou vysypanej formy nalejeme postupne čokoládovú, malinovú a vanilkovú zmes. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 150 °C
Teplovzdušná rúra: 130 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Doba pečenia: asi 45 minút
2. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť.
3. Na ozdobenie pripravíme polevu s mliekom podľa návodu na obale. Bábovku polejeme polevou a necháme stuhnúť.
TIP:
Na ozdobenie môžeme použiť taktiež Polevu svetlú alebo Polevu tmavú Dr.Oetker.