MäsoRecepty

Králik na víne

Potrebujeme:

1 celého králika,

1 stredne veľkú cuketu,

1 cibuľu,

250 g cherry paradajok,

2 dcl bieleho vína,

olej,

soľ,

čierne mleté korenie,

čerstvú bazalku.

Postup:

Králika naporcujeme, osolíme, okoreníme a dáme na plech s trochou oleja. Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a podlejeme vínom. Prikryjeme alobalom a pečieme v rúre pri 180 °C asi hodinu. Medzi tým si nakrájame cuketu na štvrtinky. Cherry paradajky rozkrojíme na polovice a spolu s cuketou pridáme ku králikovi. Pečieme už odkryté asi ďalších 30 minút. Po upečení natrháme čerstvú bazalku a posypte ňou králika. Podávame so zemiakmi alebo s opečeným chlebom a s pohárom vína.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *