Nepečená broskyňovo-pudingová torta
Potrebujeme:
300 g maslových sušienok alebo detských piškót,
3 balíčky vanilkového pudingu,
1 l mlieka,
8 PL kryštálového cukru,
200 g masla,
4 PL kyslej smotany,
veľké balenie zaváraných broskýň,
200 ml smotany na šľahanie,
1 stužovač šľahačky.
Postup:
Vo väčšom hrnci si z pudingových práškov, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. Odstavíme a vmiešame doňho zmäknuté maslo a kyslú smotanu. Sušienky polámeme na kúsky (prípadne ich nahradíme piškótami) a vmiešame ich do pudingového krému. Tortovú formu vymastíme, na dno navrstvíme pudingový krém a naňho poukladáme broskyne nakrájané na tenké mesiačiky. Zalejeme ich zvyšným krémom a necháme stuhnúť a vychladnúť. Neskôr vyšľaháme šľahačku aj so stužovačom, navrstvíme ju na vrch, stred ozdobíme zvyšnými broskyňovými mesiačikmi a vložíme do chladničky.
Ilustračná foto: pixabay.com
Ja ju robím s čerstvými malinami, jahodami a čučoriedkami. Deti ju milujú 🙂