Horúce broskyne
Potrebujeme (pre 2 osoby):
2 čerstvé broskyne alebo z plechovky (polovičky),
50 g masla,
šťava z polovice citróna,
1 -2 PL práškového cukru,
nasekané oriešky (vlašské, lieskové, mandle alebo pistácie).
Postup:
Pokiaľ máte čerstvé broskyne, rozrežte ich napoly alebo na štvrtinky a opatrne odstráňte kôstku, aby vám ostal čo najkrajší tvar broskýň. Ak máte proskyne z plechovky, vyberte 4 polovičky. Na panvici roztopte maslo, pridajte k nemu citrónovú šťavu, cukor podľa chuti a všetko premiešajte. Potom tam pridajte pripravené broskyne. Pokiaľ sú z plechovky, stačí ich nechať na panvici zhruba 2 minúty. Ak sú čerstvé, čas predĺžte na 5, prípadne aj viac minút. Pootáčajte ich, aby boli rovnomerne nasiaknuté polevou. Hotové broskyne aj s polevou servírujeme ešte horúce spolu s vanilkovou zmrzlinou. Na záver všetko posypeme sekanými orieškami.
Ilustračné foto: pixabay.com