Bryndzovo-syrové muffiny
Potrebujeme:
2 poháre polohrubej múky,
1 ČL prášku do pečiva,
1 pohár mlieka,
2 vajcia,
1 pohár nastrúhaného tvrdého syra,
1 pohár bryndze,
sterilizovanú kukuricu,
trošku petržlenovej vňate,
soľ,
korenie podľa chuti.
Postup:
V jednej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a korenie. V druhej mlieko, vajcia, syr, bryndzu, kukuricu podľa chuti a nasekanú petržlenovú vňať. Dôkladne premiešame a potom postupne primiešame aj múčnu zmes. Formy na muffiny plníme cestom takmer po okraj a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C asi 25 – 30 minút. Najlepšie chutia muffiny mierne teplé.
Tip: Muffiny môžete ozdobiť taveným syrom v črievku alebo syrovo-smotanovou plnkou.
Ilustračná foto: pixabay.com