Dezerty a múčne jedláRecepty

Čerešňová bublanina

Klasická čerešňová bublanina, ktorá poteší celú rodinu.

Potrebujeme:

80 g masla
150 g práškového cukru
2 vajcia
200 ml mlieka
300 g polohrubej múky
1 balíček kypriaceho prášku do pečiva
500 g čerešní

čerešňová bublanina

Postup:

Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami dopenista. Postupne primiešame vlažné mlieko a múku premiešanú s kypriacim práškom do pečiva. Nakoniec opatrne vmiešame sneh ušľahaný z bielkov.

Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie alebo natretý maslom a posypaný múkou a poukladáme naň rozpolené čerešne bez kôstok. Podľa chuti môžeme posybať drvenými orieškami.

Pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C približne 30 minút.

One thought on “Čerešňová bublanina

  • Cesto je veľmi tuhé, ťažké a koláču chýba ľahkosť a nadýchanosť.

    Reply

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *