ČlánkyMagazínReceptyZelenina

Cuketové hranolky

Na hranolky budeme potrebovať:

  • 2 ks menšej cukety
  • 5 Pl strúhaného parmezánu
  • 1 ks vajíčko
  •  mleté čierne korenie
  • sušený cesnak
  • oregano

Ako na cuketové hranolky:

Zohrejeme si rúru na 220 °C. Umyjeme si cukety a rozrežeme priečne na polovice aj so šupkou. Potom polovice prerežeme pozdĺžne na polovičku. Každú štvrtinu prerežeme na ďalšie 4-tinky aby nám vznikli hrubé hranolčeky. Z jednej cukety by sme mali mať 16 kúskov.

Vajíčko si rozbijeme do misky a vyšľaháme. Do druhej misky si nastrúhame parmezán a jemne ho dochutíme čiernym korením, oreganom a sušeným cesnakom. Všetko dôkladne rukou premiešame. Cuketové hranolčeky osušíme, aby sa nám na hranolčekoch udržalo vajíčko a začneme obaľovať. Cuketové hranolčeky najprv ponoríme do vajíčka a následne do syrovej zmesi. Takto obalené hranolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Cuketové hranolky pečieme v rúre približne 25 až 30 minút. V polovici času odporúčame hranolky poobracať pomocou kuchynských klieští a pečieme ďalej. Hranolky podávame ešte teplé s domácim dresingom.

cuketové hranolky

Páči sa vám tento recept na cuketové hranolky? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *