Bylinky a koreninyČlánkyMagazínReceptyZdravie

Slaný koláč z cukety a lístkového cesta

Na slaný koláč z cukety a lístkového cesta budeme potrebovať:

  • 1 cuketa
  • 1 Pl olivového oleja
  • 130 g Ricotty
  • 1 hrsť petržlenovej vňate
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 Čl citrónovej šťavy
  • 276 g vyvaľkaného lístkového cesta
  • 1 žĺtok
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Ako na to:

Umyjeme a osušíme si cuketu a petržlenovú vňať. Odrežeme kraje a nakrájamae alebo nastrúhame na tenké plátky. Cuketu umyjeme, osušíme, odrežeme kraje a pokrájame alebo postrúhame na plátky. Nakrájané plátky cukety si osolíme a dáme do sitka. Necháme odležať aspoň 15 minút, opatrne vyžmýkame a zbavíme sa prebytočnej vody. Cuketové plátky polejeme olivovým olejom a premiešame. Zmiešame si ricottu s nakrájanou petržlenovou vňaťou, pretlačeným cesnakom, citrónovou šťavou a mletým čiernym korením.

Predhrejeme si rúru na 200 °C a plech si vystelieme papierom na pečenie. Na vystlaný plech si rozpestrieme lístkové cesto a asi 1,5 cm od okrajov si vyrežeme obdlžník, aby nám vznikol akýsi rám. Na obdĺžnik rozotrieme pripravenú ricottovú zmes a poukladáme plátky cukety. Vyznačené okraje potrieme rozšľahaným žĺtkom. Koláč pečieme približne 20 až 25 minút.

slaný koláč z cukety
Slaný koláč z cukety

Páči sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku ? Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *