Dezerty a múčne jedláReceptyVianoce

Pestré mandľové hviezdičky

Potrebujeme:

Na cesto:
180 g hladkej múky
80 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 KL Mandľovej arómy Dr.Oetker
100 g mletých mandlí
130 g zmäknutého masla alebo margarínu

Na ozdobenie:
1 balíček Polevy svetlej Dr.Oetker
Zdobenie pestré Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:
2 plechy na pečenie
papier na pečenie

Postup:
1. Na prípravu cesta zmiešame na doske múku s cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme arómu, mleté mandle, maslo alebo margarín a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvoríme na doske asi 30 cm dlhý valček, ktorý vytvarujeme do trojuholníkového tvaru (viď obrázok) a uložíme na 1 hodinu do chladničky.
2. Cesto nakrájame ostrým nožom na tenké trojuholníky s hrúbkou 0,5 cm a naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 14 minút

3. Pečivo necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
4. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale. Odstrihneme malý rožtek a polevou spájame vždy dva kúsky pečiva do tvaru hviezdičky. Hviezdičky ozdobíme podľa vlastnej fantázie polevou a pestrým zdobením.

TIPY: V dobre uzavretej nádobe môžeme hviezdičky uchovávať 3 týždne.
Hviezdičky môžeme zdobiť aj Guľôčkami dúhovými Dr.Oetker.

Pestre-mandlove-hviezdicky-600x899

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *