Ako pripraviť hrnčekové palacinky

Jemné, krehké a výnimočné dobré. Palacinky sú jedlo alebo dezert, ktorému žiadne dieťa nepovie nie. S džemom, tvarohom, poliate  čokoládou, šľahačkou a posypané grankom alebo práškovým cukrom. Kto nemiluje palacinky, nevie čo je dobré. 

Vyskúšali sme už niekoľko rôznych receptov, no nikdy sme si nevedeli zapamätať postup. Teda, koľko čoho, kde a ako. Dokonca, pri niektorých receptoch bolo treba hotové cesto nechať chvíľku odstáť v chladničke. Našťastie sme naďabili na recept, ktorý je jednoduchý, ľahko zapamätateľný a v konečnom jeho dôsledku, výborne chutí. Tento dezert, večera či ako hlavný chod je výborný na osladenie si ťažkého dňa. Skúste si pripraviť palacinky podľa nášho hrnčekového receptu! 

palacinky

Na hrnčekové palacinky budeme potrebovať: 

  • 2 hrnčeky plnotučného mlieka
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 2 veselé vajíčka
  • 1 balíček vanilkového cukru 
  • štipka soli

1 hrnček = 250 ml 

Ako na to:

Najprv si rozbijeme vajíčka a pridáme do mlieka. Poriadne ich v mlieku rozšľaháme, aby sa pekne naťahovali. Potom pridáme hrnček múky, balíček vanilkového cukru a štipku soli. Všetky ingrediencie spolu dobre rozšľaháme. Ak máme cesto hotové, potrieme si horúcu panvicu olejom, nalejeme naberačku cesta na panvicu a opatrne ju rozotrieme po celej šírke panvice. Opekáme ich pekne do zlatista. Hotové palacinky môžete podľa chuti potrieť ovocným džemom, nuttelou, alebo ich môžete naplniť sladkým tvarohom s hrozienkami. Plnenú palacinku zložíme alebo zrolujeme a môžeme ju podávať so šľahačkou alebo poliate čokoládou. Dobrú chuť 😉

palacinky

Páči sa vám tento recept na palacinky? Podporte ho zdieľaním na Facebooku. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *