Zemiakovo-tvarohová bezlepková knedľa
Bezlepková knedľa je pre mnohých veľkou výzvou. Je ťažké nájsť vhodnú alternatívu ku knedli, na akú sme bežne zvyknutí. Vyskúšajte túto zemiakovo-tvarohovú knedľu, ktorá vás prekvapí svojou chuťou.
Potrebujeme:
10 dkg varených zemiakov,
10 dkg tvarohu,
1 dkg zemiakovej múky,
soľ,
1/4 vajca.
Postup:
Uvarené a popučené zemiaky zmiešame s prelisovaným tvarohom, zemiakovou múkou a spojíme s vajcom. Z cesta sformujeme knedľu, zabalíme ju do vlhkej utierky a varíme asi 15 až 20 minút. Potom knedľu rozbalíme z utierky a necháme ju vychladnúť. Následne nakrájame a dáme znova ohriať nad paru.
Foto: ilustračné, pixabay.com