Bezlepková tvarohová štrúdľa
Potrebujeme:
Cesto:
1 neochutená smotanová nátierka (Bánovecká nátierka, Mana,…)
1,5 „nátierkového kelímka“ múky Promix UNI
1/2 prášku do pečiva
Plnka:
250g tvarohu (hrudkového alebo jemného, podľa chuti)
1 balíček vanilkového cukru, hrozienka
Postup:
Nátierku dáme do misy a kelímok použijeme ako odmerku. K tvarohu pridáme 1 a pol kelímka bezlepkovej múky a pol balíčka prášku do pečiva. Vymiesime cesto (zmes sa spočiatku trošku mrví, ale postupne vypracujeme pekný bochníček) a rozvaľkáme ho. Na cesto navrstvíme tvaroh, hrozienka a posypeme vanilkovým cukrom.
Pečieme na 180°C približne 40 minút.
Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.