Hovädzie mäso dusené na kapuste

Potrebujeme:
600 g predného hovädzieho mäsa, 250 g kyslej kapusty, 100 g anglickej slaniny, 1/2 lyžičky rasce, 1 cibuľa, 1 lyžička drveného čierneho korenia, 1 lyžička cukru, 1 stredne veľké jablko

Postup:
Najprv nakrájanú cibuľku speníme na slanine, pridáme mäso nakrájané na 4 alebo 8 väčších častí. Osolíme, okoreníme, podlejeme a dusíme takmer domäkka. Pridáme nakrájanú kapustu, cukor a pomaly dusíme. Krátko pred dodusením pridáme najemno nastrúhané jablko. Podávať môžeme s opekanými zemiakmi.

Ilustračné foto: pixabay.com

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *