Bezlepková diétaDezerty a múčne jedláRecepty

Bezlepková tvarohová štrúdľa

Potrebujeme:

Cesto:
1 neochutená smotanová nátierka (Bánovecká nátierka, Mana,…)
1,5 “nátierkového kelímka” múky Promix UNI
1/2 prášku do pečiva

Plnka:
250g tvarohu (hrudkového alebo jemného, podľa chuti)
1 balíček vanilkového cukru, hrozienka

Postup:

Nátierku dáme do misy a kelímok použijeme ako odmerku. K tvarohu pridáme 1 a pol kelímka bezlepkovej múky a pol balíčka prášku do pečiva. Vymiesime cesto (zmes sa spočiatku trošku mrví, ale postupne vypracujeme pekný bochníček) a rozvaľkáme ho. Na cesto navrstvíme tvaroh, hrozienka a posypeme vanilkovým cukrom.

Pečieme na 180°C približne 40 minút.

Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *