Bezlepkové lievance

Úžasné nadýchané lievance z bezlepkovej múky. Ani nezistíte, že sú bezlepkové 🙂

Potrebujeme:

240g múky Promix PK
300 ml mlieka
polovica kocky droždia
50g práškového cukru
2 vajcia
štipka soli
olej

Postup:

Z teplého mlieka, rozmrveného droždia a cukru si pripravíme kvások. Do misy nasypeme múku, pridáme vajcia, kvások a osolíme. Poriadne premiešame (rozmixujeme), prikryjeme a necháme na teplom mieste odpočívať približne pol hodiny, cesto krásne narastie. Na troške oleja pečieme malé lievance. Podávame s ovocím, lekvárom, či čokoládou.

lievance01-625x405

Jana

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *