Bezlepková diétaDezerty a múčne jedláRecepty

Bezlepkový tvarohový piškótový koláč

Potrebujeme:
Na cesto:
4 vajcia
140g práškového cukru
140g bezlepkovej múky Promix UNI
pol balíčka prášku do pečiva
pol balíčka vanilkového cukru

Na plnku:
250 – 300g tvarohu, 2 lyžice cukru, 1 marhuľový kompót

Postup:
Žĺtka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Jemne primiešame sneh vyšľahaný z bielkov a postupne vmiešavame múku s práškom do pečiva. Pečieme pri 160°C približne 40 minút.

Vychladnutý korpus rozkrojíme na dve polovice. Jemne ich pokvapkáme šťavou z kompótu a naplníme plnkou, ktorú sme vymiešali z tvarohu, cukru a na kocky nakrájanych marhúľ.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *