Bryndzové halušky

Bryndzové halušky sú našim národným jedlom, ktoré buď milujete, alebo nenávidíte. Ak patríte do tej prvej skupiny a bez bryndzových halušiek neviete žiť, máme pre vás super recept, ako si ich budete vedieť pripraviť hravo doma. Poďme sa do nich pustiť!

Na bryndzové halušky budeme potrebovať: 

  • 1 kg zemiakov
  • 250 g polohrubej múky
  • 1 Čl soli
  • 250 g bryndze
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g masla
  • 300 g slaninky 

Ako na to:

Bryndzové halušky začneme pripravovať od najdôležitejšej suroviny, ktorou sú zemiaky. Tie si pekne ošúpeme, umyjeme a najemno nastrúhame pomocou tej strany strúhadla, ktorú používame na pyré. Do nastrúhaných zemiakov pridáme múku a soľ. 

Medzitým si necháme vo väčšom hrnci zovrieť vodu, ktorú jemne osolíme. Zmes zemiakov, múky a soli dôkladne premiešame, aby cesto bolo také akurát.  Do vriacej vody následne začneme hádzať halušky pomocou sitka na halušky. Premiešame a necháme ich variť, kým halušky vyplávajú na povrch. Predtým, než halušky scedíme, si do misky odoberieme jednu naberačku vody, v ktorej sa varili. Scedené halušky dáme do misky, pridáme bryndzu, smotanu na šľahanie, maslo a vodu z halušiek. Všetky suroviny spolu dobre premiešame a ako hovorieva moja babka, aby ani jedna haluška nezostala holá. Nakrájame si slaninku na menšie kocky a na panvici ju opečieme do chrumkava. Hotové bryndzové halušky podávame posypané slaninou a poliate omastkom zo slaniny. Dobrú chuť! 

bryndzové halušky

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám bryndzové halušky podľa nášho receptu chutili. Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Print Friendly, PDF & Email

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *