Dezerty a múčne jedláRecepty

Čerešňové prekvapenie

Potrebujeme:
500 ml šľahačky, 300 g lístkového cesta, 2 lyžuce Maizeny, 5 lyžíc práškového cukru, 2 stužovače šľahačky, 2 balíčky vanilínového cukru, 1 veľký čerešňový kompót

Na polevu potrebujeme:
150 g práškového cukru, 2 lyžice kompótovej šťavy,1 lyžica citrónovej šťavy

Postup:
Z cesta si vyvaľkáme obdĺžnik o veľkosti 20×30 cm, preložíme ho na studenou vodou opláchnutý plech, cesto následne popicháme vidličkou a v trúbe upečieme do zlatista. Ešte za horúca cesto prekrojíme tak, aby nám vznikli dva 10 cm široké pásy. 250 ml kompótovej šťavy privedieme do varu, ďalších 50 ml kompótovej šťavy zmiešame s dvoma lyžicami Maizeny, s dvoma lyžicami práškového cukru, vlejeme do horúcej šťavy a privedieme do varu. Zopár čerešní si dáme bokom na ozdobu, zvyšné primiešame do uvarenej hmoty a necháme vychladnúť. Takto pripravenú hmotu si natrieme na jeden pás z cesta. Šľahačku vymiešame so stužovačom, pridáme práškový a vanilínový cukor a nakoniec vyšľaháme dotuha. Sladkú šľahačku natrieme na čerešňovú plnku a necháme v chlade stuhnúť. Práškový cukor s citrónovou šťavou a s dvoma lyžicami kompótovej šťavy vymiešame do hladka. Polevou natrieme druhý plát cesta a nakrájame ho na štvorce. Na stuhnutú šľahačku poukladáme malé štvorčeky a koláč následne nakrájame. Podávame so šľahačkou a s čerešňami.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *