HovädzieMäsoRecepty

Červený guláš

Potrebujeme:

500 g zadného hovädzieho mäsa,
250 g cibule,
4 PL masti,
800 ml hovädzieho vývaru (bujónu),
3 strúčiky cesnaku,
trochu hladkej múky (asi 2 PL),
2 PL kečupu / pretlaku,
mletú červenú papriku,
mletú rascu,
mleté čierne korenie,
soľ.

Postup: 

Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme ju na masti. Do hrnca pridáme mäso nakrájané na kocky a opečieme ich z každej strany. Poprášime ich cez sitko hladkou múkou a ďalej pražíme. Pridáme kečup / pretlak, červenú papriku podľa chuti, premiešame, chvíľu popražíme a zalejeme vývarom. Až teraz všetko posolíme, pridáme rascu, čierne korenie a pretlačený cesnak. Guláš dusíme v tlakovom hrnci cca 40 minút. Podávame so zemiakmi a dusenou zeleninou.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *