Chutné domáce bezlepkové venčeky

Venčeky sú všeobecne výborný a obľúbený dezert. Tie z cukrárne sú obrovské a po zjedení jedného síce máme chuť na ďalší, no aj keď oči by jedli, žalúdok to už nezvláda. Chuť na ne je obrovská, a tak sme si pre vás pripravili overený recept na bezlepkové venčeky, ktoré chutia ešte lepšie, ako tie klasické z cukrárne. Poďte si ich pripraviť spolu s nami.

Na bezlepkové venčeky budeme potrebovať:

Cesto:

  • 2 dcl vody 
  • štipka soli 
  • 70g margarínu 
  • 120g múky Promix PK/ 
  • 3 vajíčka  

Plnka:

  • 250 ml mlieka 
  • 1 Zlatý klas
  • 5 dkg masla 
  • 5 dkg práškového cukru 
bezlepkové venčeky

Ako na to:

Pripravíme si hrniec, do ktorého si dáme vodu. Do vody pridáme soľ, margarín a dáme variť. Odstavíme a do vriacej vody zavaríme múku a miešame ručným šľahačom, až kým nám nevznikne hustá kaša, ktorá sa nebude lepiť na hrniec. Do vychladnutej kaše postupne primiešame vajíčka a dôkladne premiešame. Pripravíme si plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie a tiež nachystáme cukrárske vrecko s ozdobnou zúbkovanou rúrkou, do ktorého pridáme zmes. Cesto pretláčame cez vrecko do tvaru venčeka. Venčeky pre istotu pretláčame trošku ďalej od seba, aby mali možnosť v rúre pekne rásť. Z tejto dávky nám vyjde približne 12 stredneveľkých venčekov. Hotové bezlepkové venčeky dáme piecť do vyhriatej rúry na 190°C približne 20 minút. POZOR! Rúru počas pečenia neotvárame, aby nám cesto nespľaslo. Upečené venčeky vyberieme a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme plnku.

Do hrnca pridáme mlieko, cukor a Zlatý klas, varíme, kým hmota nestuhne a bude pripomínať puding. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom primiešame maslo. Vychladnuté venčeky prerežeme na polovicu. Cukrárske vrecko si opäť naplníme hotovým krémom a vytláčame dovnútra venčeku a na vrch položíme druhú polovičku venčeka. Takto naplnené venčeky môžeme na záver poliať cukrovou alebo karamelovou polevou alebo ich len jednoducho posypeme cez sitko práškovým cukrom. Voilá, bezlepkové venčeky sú hotové.

V prípade, že máte radi sladké, môžete použiť ako náplň do venčeka okrem krému aj šľahačku. Tú si môžete pripraviť zo smotany na šľahanie, do ktorej pridáme jeden vanilkový cukor a vyšľaháme do hustej šľahačkovej konzistencie.

bezlepkové venčeky

Páčil sa vám tento recept? Podporte ho zdieľaním na Facebooku 😉 Do komentára nám napíšte, ako vám bezlepkové venčeky chutili.Ďalšie zaujímavé recepty nájdete na našom webe nazjedenie.sk v sekcii recepty.

Print Friendly, PDF & Email

Prečítajte si aj:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *