Chutný svadobný deň pre hostí

Svadobný deň je tým z najdôležitejších aký kedy v živote zažijete. Príprava naň v sebe zahŕňa výber toho najlepšieho a najkrajšieho, pričom sa musí myslieť aj na svadobných hostí. Príjemné prostredie je základom, no čerešničkou na torte sú aj detaily, ktoré vytvárajú vynikajúci celok.

decoration-2144942_1280K spomínaným maličkostiam môžeme zaradiť jedlo, hudbu, štýl pozvánok, menoviek na stoloch alebo drobné poďakovania pre hostí od novomanželov. Takmer na každej svadbe je zvykom, že si pre svojich najbližších pripravíte nejakú drobnosť pre potešenie. Niekto to môže nazvať aj výslužkou, vďaka ktorej hosťom dávate najavo poďakovanie za ich prítomnosť, a teda že boli súčasťou vášho veľkého dňa. Nápadom sa v tomto žiadne medze nekladú. V súčasnosti dokážete nájsť na trhu množstvo dodávateľov, ktorí dokážu vytvoriť všetko v zmenšenej podobe.

Čokoláda nadovšetko

Vaši svadobní hostia si určite zamilujú neodolateľnú čokoládu. Áno, práve čokoláda je darom, ktorý sa dáva pri výročiach, meninách, narodeninách alebo len tak pre potešenie druhej osoby. Čokoládovne dnes v svojich ponukách nezabudli ani na spomínané výslužky. Malé čokoládky je najlepšie ozdobiť vašimi menami a dátumom svadby. Do služby sa určite bude počítať aj zabalenie do malej krabičky previazanej saténovou stuhou, ktorá tomuto darčeku dodá luxusný vzhľad. Budete tak mať pripravenú vlastnú svadobnú kolekciu čokolád.

Kvitnúci čaj

Nie každý možno pozná takzvaný kvitnúci čaj. Je to malá gulička, ktorá na prvý pohľad nevyzerá príliš príťažlivo. Týmto spôsobom si zo svadobných hostí môžete „vystreliť“ a vložiť zopár čajových guličiek do papierovej škatuľky. Na spodok pod čaj napíšte: hoďte do vriacej vody a uvidíte ako rozkvitne. Okrem krásnej premeny guličky na kvet, budú mať vaši hostia aj výborný čaj.

Letné ovocie pre hostí

Ovocie je veľmi obľúbeným najmä v letných mesiacoch, kedy oň nie je žiadna núdza. Vyberať si môžete z rôznych druhov, no najlepšie je použiť niečo malé, aby vám to na stoloch nezabralo veľa miesta. Vhodným ovocím ako darček sú napríklad jablká. Stačí povyberať tie najkrajšie a najlepšie každé iného sfarbenia. Potom už len stačí na peknú stuhu alebo papierik napísať vaše mená, poďakovanie a priviazať to o stopku jablka. Ďalším netradičným nápadom môžu byť aj zmenšené košíky, ktoré by boli naplnené čerešňami, jahodami, malinami alebo iným sladkým a drobným ovocím. Aj v tomto prípade by ste písomné poďakovanie mohli riešiť podobným spôsobom.

Slávne „macarons“hands-2464445_1280

Stále väčšej obľube sa vo svete cukrárstva tešia makarónky. Kto ich doposiaľ nezaregistroval, stačí ak si predstaví farebné piškóty zlepené vybraným krémom. Už svojim vzhľadom priťahujú pozornosť ľudí a okrem toho sú aj skvelou maškrtou. Na ich zabalenia vám úplne postačí aj priesvitný celofán a pekná stuha na previazanie. Pripraviť si ich môžete aj vlastnoručne a v pohodlí domova. Na samotné makarónky budete potrebovať 70 gramov mandľovej múky, 117 gramov práškového cukru, 2 kusy vaječných bielok, 53 gramov kryštálového cukru a štipka potravinárskeho farbiva podľa vášho výberu. Makarónky sa pečú pri teplote 140 °C približne 13 minút. Krém medzi ne si môžete pripraviť úplne jednoducho, a to z bielej čokolády, smotany na šľahanie a napríklad jahodovým džemom.

Džemy na leto a pečený čaj na zimu

Jedlý a veľmi praktický dar sa môže niesť aj v znamení domáceho džemu v malých sklenených nádobách. Rovnako tak je veľkým prínosom aj pečený čaj, ktorý by sa však skôr hodil na svadbu v zime. Z látky si vystrihnite krúžky a so špagátom priviažte o „hrdlo“ sklenenej nádoby. Na vrch látky ešte prilepte nálepky s potlačou obsahujúcou vaše mená a ako tradične aj poďakovanie pre svadobčanov.

Akýkoľvek dar prichystáte pre svojich hostí, určite sa mu budú tešiť už len z toho dôvodu, že ste ho darovali z lásky a pripojili ste k nemu nezištné poďakovanie za ich prítomnosť a súčasť vášho výnimočného dňa.

Prečítajte si aj:

Mária Pachová

Som študentkou žurnalistiky na Katolíckej univerzite v Ružomberku. Láska k písaniu a vareniu ma priviedla na portál, ktorý mi ponúka oboje. Som rada, že sa popri škole môžem venovať tomu, čo ma naozaj baví a prinášať čitateľom zaujímavé informácie o jedle a stravovaní.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *