Čo so zvyšnou knedľou?
Varili ste sviečkovú, segedínsky guláš alebo iné omáčkové jedlá a zvýšila sa vám knedľa? Ak vám už nič iné z obedu nezostalo, využite pár posledných kúskov na prípravu iného pokrmu. Bola by škoda vyhodiť ich.
Knedľa s vajíčkami
V hrnci roztopte maslo, pridajte na kocky nakrájanú knedľu, vajíčka a soľ. Varte a miešajte, až dokým kúsky nebudú obalené tuhým vajíčkom.
Knedlíky ako buchtičky
Nakrájané kúsky knedle ohrejte v pare alebo vložte do mikroténového sáčku a dajte na pár sekúnd do mikrovlnky. V malom hrnci si prepražte maslo. Knedlíky potrite lekvárom alebo džemom podľa chuti, posypte grankom alebo škoricou, práškovým cukrom a polejte prepraženým maslom.
Na vymastený pekáč poukladajte nakrájanú knedľu. Kúsky potrite kečupom, poukladajte na nich plátky syra (prípadne postrúhaný syr), šunku, salámu a všetko zalejte vajíčkom rozmiešaným s mliekom a štipkou soli. Pečte na 170 °C asi 30 minút.
Tip: Na kečup môžete dať aj vrstvu leča, alebo čokoľvek iné, podľa vašej chuti.
Zapekané knedlíčky
Knedľu nakrájajte na kocky, zalejte vajíčkami zmiešanými so syrom, pridajte nakrájanú anglickú slaninu, kukuricu a zapečte v rúre.
Knedlíky s klobáskou
Knedľu nakrájajte, potrite horčicou, na jednotlivé kúsky poukladajte tenké kolieska domácej klobásy a posypte cibuľou.
Foto: pixabay.com