HydinaMäsoRecepty

Medové kurča

Jedli ste už niekedy medové kurča? Kombinácia medu, horčice a kari vás určite príjemne prekvapí.

Potrebujeme:

1 kurča,
50 g masla,
2 lyžičky horčice,
2 lyžičky medu,
medovka,
kari korenie,
čierne korenie,
soľ,
olej.

Postup:

Umyté kurča osušíme, osolíme a a narýchlo osmažíme zo všetkých strán. V mištičke rozpustíme maslo, primiešame med, horčicu, štipku kari korenia, pol lyžičky medovky, čierne korenie a vymiešame. Kurča potrieme pripravenou zmesou a uložíme do nádoby s trochou oleja. Podlejeme vodou a pečieme. Počas pečenia pravidelne potierame pripravenou marinádou.

Ilustračné foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *