ČlánkyMagazínPrílohyReceptyZaujímavosti a nápady

Čo so zvyšnou knedľou?

Varili ste sviečkovú, segedínsky guláš alebo iné omáčkové jedlá a zvýšila sa vám knedľa? Ak vám už nič iné z obedu nezostalo, využite pár posledných kúskov na prípravu iného pokrmu. Bola by škoda vyhodiť ich.

Knedľa s vajíčkami

V hrnci roztopte maslo, pridajte na kocky nakrájanú knedľu, vajíčka a soľ. Varte a miešajte, až dokým kúsky nebudú obalené tuhým vajíčkom.

Knedlíky ako buchtičky

Nakrájané kúsky knedle ohrejte v pare alebo vložte do mikroténového sáčku a dajte na pár sekúnd do mikrovlnky. V malom hrnci si prepražte maslo. Knedlíky potrite lekvárom alebo džemom podľa chuti, posypte grankom alebo škoricou, práškovým cukrom a polejte prepraženým maslom.

pizza-329523_640Pizza z knedle

Na vymastený pekáč poukladajte nakrájanú knedľu. Kúsky potrite kečupom, poukladajte na nich plátky syra (prípadne postrúhaný syr), šunku, salámu a všetko zalejte vajíčkom rozmiešaným s mliekom a štipkou soli. Pečte na 170 °C asi 30 minút.

Tip: Na kečup môžete dať aj vrstvu leča, alebo čokoľvek iné, podľa vašej chuti.

Zapekané knedlíčky

Knedľu nakrájajte na kocky, zalejte vajíčkami zmiešanými so syrom, pridajte nakrájanú anglickú slaninu, kukuricu a zapečte v rúre.

Knedlíky s klobáskou

Knedľu nakrájajte, potrite horčicou, na jednotlivé kúsky poukladajte tenké kolieska domácej klobásy a posypte cibuľou.

Foto: pixabay.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *