Dezerty a múčne jedláRecepty

Čokoládová torta

Potrebujeme:
100 g masla, 100 g práškového cukru, 100 g čokolády, 100 g olúpaných a zomletých mandlí, 40 g piškótovej strúhanky, 6 vajec, 1 balíček vanilínového cukru, 1 lyžička prášku do pečiva

Na plnku potrebujeme:
200 g masla, 150 g práškového cukru, 100 g čokolády, 50 g olúpaných a zomletých mandlí

Postup:
Maslo, cukor a zmäknutú čokoládu vymiešame, za stáleho miešania pridáme po jednom žĺtky a zakaždým dobre premiešame. Do snehu ušľahaného z bielkov pridáme vanilínový cukor, prešľaháme, pridáme k vymiešaným žĺtkom, pridáme aj mandle a piškótovú strúhanku, v ktorej sme predtým rozmiešali prášok do pečiva a zľahka všetko premiešame. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a v mierne teplej rúre pomaly upečieme. Po upečení a vychladnutí tortu prekrojíme, naplníme plnkou, ktorú sme si pripravili tak, že sme si vymiešali maslo s cukrom a so zmäknutou čokoládou, pridáme aj mandle a ešte raz dobre premiešame. Plnkou potrieme aj boky a povrch, ozdobíme šľahačkou a posypeme mandľami.

Ilustračné foto: sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *