OmáčkyPrílohyRecepty

Domáca majonéza

Potrebujeme: 2dl oleja, 2 žĺtky, 1 lyžička horčice, citrónová šťava alebo ocot, soľ

Postup: Do nádoby dáme žĺtky, osolíme a pridáme lyžičku horčice. Za neustáleho miešanie šľahačom prikvapkávame olej, ktorý musí byť rovnakej teploty ako žĺtky, aby sa majonéza nezrazila. Zmes šľaháme dovtedy, kým nevznikne hustá hmota, ktorú zriedime citrónovou šťavou alebo octom. Majonézu môžeme podľa chuti prisladiť práškovým cukrom, okoreniť mletým bielym korením, poprípade zriediť kyslou smotanou. Ak sa majonéza zrazí, chybu môžeme jednoducho odstrániť ak do inej misy dáme žĺtok, šľahačom ho miešame a postupne pridávame zrazenú majonézu. Zmes miešame kým nie je hladká.

Foto: ilustračné, sxc.hu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *