Dúhová torta so srdiečkami
stredná obtiažnosť
Doba prípravy: asi 45 minút
Doba pečenia: asi 40 minút
Vystačí na: asi 12 porcií
Na cesto:
6 žĺtkov
160 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
6 bielkov
150 g polohrubej múky
Farba gélová potravinárska žltá Dr.Oetker
Na náplň:
500 g zmäknutého masla
350 g práškového cukru
3 balíčky Vanilínového cukru Dr.Oetker
100 ml vlažného mlieka
Farba gélová potravinárska ružová Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska modrá Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska zelená Dr.Oetker
Na ozdobenie:
½ balíčka Marcipánu Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska červená Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
tortovú formu (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
formičky na vykrajovanie v tvare srdiečok
Postup:
1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a po častiach spoločne s múkou vmiešame do peny. Cesto zafarbíme žltou farbou a nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 40 minút
2. Korpus necháme vychladnúť.
3. Na prípravu náplne v mise vyšľaháme maslo s cukrom, vanilínovým cukrom a mliekom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Polovicu náplne zafarbíme ružovou farbou. Druhú polovicu rozdelíme na dve časti. Jednu zafarbíme modrou farbou a druhú zelenou.
4. Korpus vyberieme z formy, položíme na podnos a dvakrát ho pozdĺžne rozkrojíme.
5. Modrú náplň nanesieme na spodný diel korpusu, prikryjeme druhým dielom a nanesieme zelenú náplň. Priložíme vrchný diel korpusu a zľahka pritlačíme. Povrch a strany torty potrieme ružovou náplňou a tortu odložíme do chladničky.
6. Na ozdobenie zafarbíme marcipán červenou farbou. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme marcipán pomocou váľka. Formičkami povykrajujeme srdiečka a tortu nimi ozdobíme.
TIP:
Tortu môžeme ozdobiť podľa príležitosti zdobením Dr.Oetker.